Badyánový koláč

Suroviny

500 g polohrubé mouky
300 g cukru krupice
2 vanilkové cukry
1 prášek do pečiva
200 ml mléka
2 lžíce oleje
3 vejce
1 sklenice meruňkového kompotu
10 ks badyánu

Na posypání:
150 g polohrubé mouky
200 g másla
150 g cukru

recept nemá fotografii

Postup

Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme celý badyán a necháme krátce projít varem. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.
Meruňkový kompot vyklopíme do cedníku a necháme okapat.

Do mísy prosijeme mouku a smícháme s práškem do pečiva, vanilkovým a krupicovým cukrem. Z vychladlého mléka vyjmeme hvězdičky badyánu a mléko nalijeme do sypké směsi. Přidáme vejce a olej a vařečkou důkladně promícháme. Kulatou formu na koláč vytřeme tukem a vysypeme moukou a potom do ní nalijeme těsto. Urovnáme stěrkou a na povrch naskládáme okapané meruňky řeznou plochou dolů. Suroviny na posypání rukama promneme a nadrobíme na povrch koláče.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi při 180 st. C do zlatova.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,623x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Badyánový koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist