Badyánový koláč
Suroviny
500 g polohrubé mouky
300 g cukru krupice
2 vanilkové cukry
1 prášek do pečiva
200 ml mléka
2 lžíce oleje
3 vejce
1 sklenice meruňkového kompotu
10 ks badyánu
Na posypání:
150 g polohrubé mouky
200 g másla
150 g cukru

Postup
Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme celý badyán a necháme krátce projít varem. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.
Meruňkový kompot vyklopíme do cedníku a necháme okapat.
Do mísy prosijeme mouku a smícháme s práškem do pečiva, vanilkovým a krupicovým cukrem. Z vychladlého mléka vyjmeme hvězdičky badyánu a mléko nalijeme do sypké směsi. Přidáme vejce a olej a vařečkou důkladně promícháme. Kulatou formu na koláč vytřeme tukem a vysypeme moukou a potom do ní nalijeme těsto. Urovnáme stěrkou a na povrch naskládáme okapané meruňky řeznou plochou dolů. Suroviny na posypání rukama promneme a nadrobíme na povrch koláče.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi při 180 st. C do zlatova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,734x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Badyánový koláč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!