Škvarkové rohlíky
Suroviny
500 g polohrubé mouky
300 ml světlého piva
120 g rozdrcených škvarků
6 lžic rozpuštěného sádla
40 g droždí
1 žloutek
1 lžička soli
1/2 lžičky cukru
Na potření a posypání:
1 vejce
kmín

Postup
Asi ve 100 ml připraveného piva rozmícháme rozdrobené droždí, cukr a dvě lžíce mouky. Kvásek necháme v teplé místnosti vzejít. Rozdrtíme si škvarky (můžeme je i na hrubo rozemlet), měly by z nich být drobné kousky, aby byly v pečivu cítit.Rozpustíme si také sádlo a necháme ho zchladnout.
Mouku nasypeme do mísy, přidáme sůl, kvásek, zbylé pivo, žloutek, rozpuštěné sádlo a škvarky. Vypracujeme hladké tužší těsto, mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme těsto kynout dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na pomoučeném vále na obdélník silný asi 3 mm. Obdélník nařežeme na trojúhelníky široké na spodní straně 12 cm a vysoké asi 16 cm. Trojúhelníků by mělo být celkem 8. Každý trojúhelník stočíme od spodní hrany směrem ke špičce a jemně prohněteme, aby se rohlík nerozbaloval. Rohlíky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a zakroutíme je. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a upečeme do zlatova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,972x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Škvarkové rohlíky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!