Pečený kapr s česnekem

Suroviny

1 středně velký kapr bez hlavy
1 kg ve slupce uvařených brambor
500 ml smetany na vaření
150 g másla
2 paličky česneku
mletý bílý pepř
sůl
zelená petrželka na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Očištěného kapra rozkrojíme na poloviny, ty opláchneme a osušíme. Z každé poloviny nakrájíme silnější proužky, které ještě podélně na straně s kůží nařízneme ostrým nožem. Do těchto zářezů vsuneme na plátky nakrájené oloupané stroužky česneku. Maso osolíme a opepříme.

Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, které naskládáme na dno pekáče nebo zapékací misky (dno samozřejmě nejdříve vytřeme máslem). Brambory lehce osolíme a opepříme a rozdělíme na ně zbývající plátky česneku.

Na brambory naskládáme připravené kousky kapra, na každý položíme tenký plátek másla. Vše zalijeme smetanou, vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a upečeme do zlatova. Před podáváním ozdobíme zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,233x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečený kapr s česnekem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist