Boloňská omáčka od Lenky
Suroviny
500 g mletého masa (hovězí + vepřové)
1 cibule
2 stroužky česneku
100 g žampionů
1 plechovka loupaných rajčat
olej
500 ml červeného vína
sůl
mletý pepř
bobkový list
bazalka
oregano
parmezán
+ špagety

Postup
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a pokrájené žampiony. Když maso zhnědne, podlijeme vínem, přidáme mletý pepř, bobkový list, sůl a prolisovaný česnek. Dusíme asi 15 minut. Potom přidáme rajčatovou konzervu a dusíme dalších 10 minut. Nakonec ochutíme bazalkou a oreganem.
Omáčku nalijeme na uvařené špagety a posypeme parmezánem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,395x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Boloňská omáčka od Lenky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!