Kotlety se sardelovou pastou
Suroviny
4 - 6 vepřových kotlet
1 cibule
200 ml smetany na
vaření
hladká mouka
sardelová pasta
mletý pepř
olej
citrónová kůra

Postup
Máme-li kotlety s kostí, tak je vykostíme (kosti můžeme použít třeba na polévku). Kotlety lehce naklepeme, opepříme a potřeme sardelovou pastou. Na každou kotletu vymáčkneme z tuby asi 5 cm sardelové pasty a rozetřeme po povrchu kotlety třeba lžičkou. Pak kotlety poprášíme hladkou moukou.
V kastrolu si rozpálíme olej (sádlo) a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Na tomto základu opečeme rychle kotlety z obou stran. Podlijeme vlahou vodou, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru asi z poloviny citrónu a dusíme zvolna pod pokličkou do měkka. Je-li třeba podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali asi 2 lžičky hladké mouky. Promícháme a omáčku necháme ještě asi 10 až 15 minut provařit.
Podáváme třeba s rýží. Můžeme ozdobit plátkem citrónu, na fotografii jsou plátky kompotovaných broskví.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,792x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kotlety se sardelovou pastou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!