Houbový kuba od Lenky

Suroviny

200 g čerstvých hub (lze použít i sušené, ale těch méně)
100 g sádla
4 stroužky česneku
500 g krup
200 g anglické slaniny
1 cibule

recept nemá fotografii

Postup

Kroupy propláchneme a dáme vařit do osolené vody, do které přidáme trochu sádla. Když jsou měkké, tak je zcedíme. Čerstvé houby očistíme a pokrájíme, sušené houby předem povaříme ve vodě asi 15 minut a potom zcedíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, pokrájíme také slaninu.

Na pánvi na sádle osmažíme cibuli, přidáme slaninu, česnek, houby a uvařené kroupy. Směs promícháme a rovnoměrně rozetřeme do vymazaného pekáčku nebo do zapékací misky. Zapékáme v troubě při teplotě 180 až 200 st.C asi 60 minut.

Poznámka:
Houbový kuba je klasické vánoční jídlo (dělává se i bez anglické slaniny), ale nic tomu nebrání udělat si ho i v době, kdy jsou k dispozici čerstvé houby.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,486x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Houbový kuba od Lenky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist