Houbový kuba od Lenky

Suroviny

200 g čerstvých hub (lze použít i sušené, ale těch méně)
100 g sádla
4 stroužky česneku
500 g krup
200 g anglické slaniny
1 cibule

recept nemá fotografii

Postup

Kroupy propláchneme a dáme vařit do osolené vody, do které přidáme trochu sádla. Když jsou měkké, tak je zcedíme. Čerstvé houby očistíme a pokrájíme, sušené houby předem povaříme ve vodě asi 15 minut a potom zcedíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, pokrájíme také slaninu.

Na pánvi na sádle osmažíme cibuli, přidáme slaninu, česnek, houby a uvařené kroupy. Směs promícháme a rovnoměrně rozetřeme do vymazaného pekáčku nebo do zapékací misky. Zapékáme v troubě při teplotě 180 až 200 st.C asi 60 minut.

Poznámka:
Houbový kuba je klasické vánoční jídlo (dělává se i bez anglické slaniny), ale nic tomu nebrání udělat si ho i v době, kdy jsou k dispozici čerstvé houby.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 588x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Houbový kuba od Lenky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist