Kološvárské zelí

Suroviny

500 g vepřové kýty nebo plece
1 sklenice kysaného zelí
1 velká cibule
1 vejce
300 g rýže
1 smetana ke šlehání
3 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
majoránka

recept nemá fotografii

Postup

Nasekanou cibuli osmahneme na sádle, až zesklovatí. Vepřové maso nakrájíme na kostky, dáme na cibuli a chvíli opékáme než se zatáhne. Pak přidáme okapané kysané zelí, které jsme předtím ještě trochu pokrájeli. Promícháme, chvíli opékáme a pak mírně podlijeme a dusíme do měkka. Občas promícháme a podle potřeby trochu podlijeme. Přidáme koření.

Uvaříme si rýži (pozor nerozvařit). Když je maso měkké, přidáme k němu uvařenou rýži, společně trochu prohřejeme a směs přesuneme do zapékací misky nebo pekáčku. Zalijeme smetanou ke šlehání, ve které jsme rozmíchali vejce.

Zapékáme asi 25 až 30 minut v předehřáté troubě. Podávat můžeme posypané nastrouhaným sýrem. Je to rychlé, jednoduché a vynikající.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,533x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kološvárské zelí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist