Špíz myslivna

Suroviny

srnčí kýta
koření na zvěřinu
olej
50 g slaniny
žampiony
brusinkový kompot
1 lžička solamylu
červené víno
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Srnčí kýtu nakrájíme na malé plátky, mírně naklepeme, osolíme a posypeme kořením. Pokapeme olejem a necháme v chladnu odležet.
Kousky masa napichujeme na špejle střídavě se slaninou a celými klouboučky žampionů (vhodnější jsou spíš menší). Takto připravené špízy opečeme na oleji.

Hotové špízy vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme brusinkový kompot, lžičku solamylu rozmíchanou v troše vína, promícháme, chvíli povaříme a odstavíme.

Podáváme s hranolky a čerstvou zeleninou. Množství surovin si přizpůsobíme podle počtu osob, pro které jídlo připravujeme a také podle množství masa, které máme k dispozici. Zvěřina patří mezi dražší maso, a tak často nachází své uplatnění na svátečním stole.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,356x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Špíz myslivna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist