Špíz myslivna

Suroviny

srnčí kýta
koření na zvěřinu
olej
50 g slaniny
žampiony
brusinkový kompot
1 lžička solamylu
červené víno
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Srnčí kýtu nakrájíme na malé plátky, mírně naklepeme, osolíme a posypeme kořením. Pokapeme olejem a necháme v chladnu odležet.
Kousky masa napichujeme na špejle střídavě se slaninou a celými klouboučky žampionů (vhodnější jsou spíš menší). Takto připravené špízy opečeme na oleji.

Hotové špízy vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme brusinkový kompot, lžičku solamylu rozmíchanou v troše vína, promícháme, chvíli povaříme a odstavíme.

Podáváme s hranolky a čerstvou zeleninou. Množství surovin si přizpůsobíme podle počtu osob, pro které jídlo připravujeme a také podle množství masa, které máme k dispozici. Zvěřina patří mezi dražší maso, a tak často nachází své uplatnění na svátečním stole.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,563x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Špíz myslivna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist