Špíz myslivna
Suroviny
srnčí kýta
koření na zvěřinu
olej
50 g slaniny
žampiony
brusinkový kompot
1 lžička solamylu
červené víno
sůl

Postup
Srnčí kýtu nakrájíme na malé plátky, mírně naklepeme, osolíme a posypeme kořením. Pokapeme olejem a necháme v chladnu odležet.
Kousky masa napichujeme na špejle střídavě se slaninou a celými klouboučky žampionů (vhodnější jsou spíš menší). Takto připravené špízy opečeme na oleji.
Hotové špízy vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme brusinkový kompot, lžičku solamylu rozmíchanou v troše vína, promícháme, chvíli povaříme a odstavíme.
Podáváme s hranolky a čerstvou zeleninou. Množství surovin si přizpůsobíme podle počtu osob, pro které jídlo připravujeme a také podle množství masa, které máme k dispozici. Zvěřina patří mezi dražší maso, a tak často nachází své uplatnění na svátečním stole.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,593x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Špíz myslivna
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!