Vepřová kotleta s brusinkovou omáčkou

Suroviny

8 vepřových kotlet bez kosti
sůl
mletý pepř
4 lžíce oleje
250 g žampionů
100 ml červeného vína
4 lžíce brusinkového kompotu
150 ml smetany
nať jarní cibulky

recept nemá fotografii

Postup

Kotlety opláchneme, osušíme a zlehka naklepeme. Po obou stranách je osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran opečeme.
Žampiony očistíme, pokrájíme na menší kousky a přidáme k masu. Krátce je orestujeme, vše podlijeme vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka.

Měkké maso vyjmeme na talíř a udržujeme v teple. Do omáčky přidáme brusinkový kompot, podle potřeby podlijeme vodou a asi 5 minut provaříme. Nakonec přilijeme smetanu, promícháme a vložíme zpět maso. Společně ještě krátkce prohřejeme.

Podáváme s vařenou rýží, ktero posypeme pokrájenou natí z mladé cibulky.

Poznámka:
K přípravě můžeme použít i telecí maso.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,449x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová kotleta s brusinkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist