Polévka z červené řepy
Suroviny
500 g červené řepy
1 cibule
1 mrkev
1 brambora
2-3 lžíce rajčatového protlaku
voda nebo vývar
olej
ocet
mletý pepř
sůl
kmin
Postup
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně tak i mrkev a bramboru. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Do hrnce dáme trochu oleje a cibuli na něm orestujeme. Přidáme řepu, kmín, rajčatový protlak, promícháme, orestujeme a zalijeme vodou. Vaříme do poloměkka. Pak přidáme pokrájenou mrkev a bramboru a dovaříme do měkka. Podle potřeby můžeme dolít trochu vody.
Dochutíme solí, pepřem a octem.
Poznámka:
Na práci s řepou je vhodné použít rukavice, řepa pouští barvu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,402x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Polévka z červené řepy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!