Polévka z červené řepy

Suroviny

500 g červené řepy
1 cibule
1 mrkev
1 brambora
2-3 lžíce rajčatového protlaku
voda nebo vývar
olej
ocet
mletý pepř
sůl
kmin

recept nemá fotografii

Postup

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně tak i mrkev a bramboru. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Do hrnce dáme trochu oleje a cibuli na něm orestujeme. Přidáme řepu, kmín, rajčatový protlak, promícháme, orestujeme a zalijeme vodou. Vaříme do poloměkka. Pak přidáme pokrájenou mrkev a bramboru a dovaříme do měkka. Podle potřeby můžeme dolít trochu vody.
Dochutíme solí, pepřem a octem.

Poznámka:
Na práci s řepou je vhodné použít rukavice, řepa pouští barvu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,232x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka z červené řepy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist