Štědrovečerní polévka

Suroviny

2 mrkve
2 petržele
1/2 celeru
1,7 l vody
6 kuliček pepře
2 bobkové listy
sůl
1 kostka zeleninového bujónu
200 g rybího filé
5 lžic másla
1-2 lžíce hladké mouky
1 cibule
2 stroužky česneku
3 rajčata
zelená petrželka
bílý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření, kostku bujónu a vaříme asi 5 minut. Potom přidáme omyté filé a vaříme dalších 10 minut. Pak filé vyjmeme a nakrájem na menší kousky. Ze dvou lžic másla a mouky si připravíme jíšku, kterou vmícháme do polévky. Na zbylém másle zpěníme cibuli a česnek, přidáme oloupaná a na kostičky pokrájená rajčata a dusíme asi 10 minut. Potom dáme rajčatovou směs do polévky a krátce povaříme.

Polévku dochutíme solí a pepřem, nakonec vmícháme nasekanou zelenou petrželku.

Poznámka: Před krájením rajčata oloupeme. Jde to jednoduše tak, že je nařízneme do kříže a ponoříme na chvilku do horké vody. Pak se dají krásně oloupat a pokrájet.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,405x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Štědrovečerní polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist