Srnčí hřbet z piškotů

Suroviny

1 balení piškotů Opavia
250 g měkkého tvarohu
1 lžíce světlé želatiny
100 ml mléka
cukr
1 vanilkový cokr
trochu rumu
50 g rozinek
sušené meruňky nebo švestky
1 šlehačka
forma srnčí hřbet

recept nemá fotografii

Postup

Želatinu rozpustíme v mléce, sušené ovoce nakrájíme nadrobno a s rozinkami namočíme do rumu. Tvaroh rozmícháme s želatinou, cukrem dle chuti a vanilkovým cukrem. Formu vyložíme alobalem, rozložíme v ní piškoty, pokropíme je rumem. Pokryjeme je vrstvou tvarohu a vrstvou ovoce s rozinkami. Pokračujeme další vrstvou tvarohu a ovoce. Nakonec vyrovnáme vrstvu piškotů. Vše necháme ztuhnout. Před podáváním hřbet vyklopíme z formy a ozdobíme šlehačkou a kousky ovoce z kompotu (meruňky, broskve, ...).
Varianta: pro děti můžeme místo rumu použít ovocný sirup.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 915x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,42 (počet: 12) 7,42 12 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí hřbet z piškotů


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist