Srnčí hřbet z piškotů
Suroviny
1 balení piškotů Opavia
250 g měkkého tvarohu
1 lžíce světlé želatiny
100 ml mléka
cukr
1 vanilkový cokr
trochu rumu
50 g rozinek
sušené meruňky nebo švestky
1 šlehačka
forma srnčí hřbet
Postup
Želatinu rozpustíme v mléce, sušené ovoce nakrájíme nadrobno a s rozinkami namočíme do rumu. Tvaroh rozmícháme s želatinou, cukrem dle chuti a vanilkovým cukrem. Formu vyložíme alobalem, rozložíme v ní piškoty, pokropíme je rumem. Pokryjeme je vrstvou tvarohu a vrstvou ovoce s rozinkami. Pokračujeme další vrstvou tvarohu a ovoce. Nakonec vyrovnáme vrstvu piškotů. Vše necháme ztuhnout. Před podáváním hřbet vyklopíme z formy a ozdobíme šlehačkou a kousky ovoce z kompotu (meruňky, broskve, ...).
Varianta: pro děti můžeme místo rumu použít ovocný sirup.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5,997x
Komentáře receptu Srnčí hřbet z piškotů
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!