Cukroví kynuté pod vodou

Suroviny

400 g hladké mouky
300 g tuku (Hera nebo máslo)
6 lžic vlažného mléka
20 g droždí
špetka cukru
špetka soli

moučkový cukr na obalení
1 sáček vanilkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Na vál si dáme prosátou mouku, tuk, rozdrobené droždí a ostatní suroviny.
Vypracujeme těsto, vytvoříme z něj kouli a tu ponoříme do hrnce se studenou vodou. Necháme přes noc v chladnu.

Druhý den kouli vyjmeme, osušíme a vyválíme na pomoučeném vále na sílu asi 3 mm. Vykrajujeme spíše menší tvary. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při teplotě 160 až 180 st. C. Po upečení ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Doba na odležení je 5 dní.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,199x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.50 (počet: 2) 5.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Cukroví kynuté pod vodou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist