Cukroví kynuté pod vodou
Suroviny
400 g hladké mouky
300 g tuku (Hera nebo máslo)
6 lžic vlažného mléka
20 g droždí
špetka cukru
špetka soli
moučkový cukr na obalení
1 sáček vanilkového cukru

Postup
Na vál si dáme prosátou mouku, tuk, rozdrobené droždí a ostatní suroviny.
Vypracujeme těsto, vytvoříme z něj kouli a tu ponoříme do hrnce se studenou vodou. Necháme přes noc v chladnu.
Druhý den kouli vyjmeme, osušíme a vyválíme na pomoučeném vále na sílu asi 3 mm. Vykrajujeme spíše menší tvary. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při teplotě 160 až 180 st. C. Po upečení ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Doba na odležení je 5 dní.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 4,774x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Cukroví kynuté pod vodou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!