Vánoční perníčky

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
1 lžíce perníkového koření
2 lžíce medu
2 vejce
50 g tuku (Hera)

Poleva:
1 bílek
trochu citrónové šťávy
150 g moučkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké tuhé těsto, které dáme na dva až tři dny uležet do chladna.
Poté těsto prohněteme a vyválíme na tenký plát o síle asi 2 mm. Pomocí vykrajovátek vykrajujeme různé tvary. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při teplotě asi 180 st. C po dobu 10 až 12 minut.

Po vychladnutí perníčky zdobíme cukrovou polevou. Tu utřeme z bílku, prosátého moučkového cukru a několika kapek citrónové šťávy. Třeme pilně, poleva by měla být lesklá, hladká a polotuhá hmota.

Tip:
Pokud do těsta přidáme špetku jedlé sody, budou perníčky měkké hned po upečení.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,347x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vánoční perníčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist