Vánoční perníčky

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
1 lžíce perníkového koření
2 lžíce medu
2 vejce
50 g tuku (Hera)

Poleva:
1 bílek
trochu citrónové šťávy
150 g moučkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké tuhé těsto, které dáme na dva až tři dny uležet do chladna.
Poté těsto prohněteme a vyválíme na tenký plát o síle asi 2 mm. Pomocí vykrajovátek vykrajujeme různé tvary. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při teplotě asi 180 st. C po dobu 10 až 12 minut.

Po vychladnutí perníčky zdobíme cukrovou polevou. Tu utřeme z bílku, prosátého moučkového cukru a několika kapek citrónové šťávy. Třeme pilně, poleva by měla být lesklá, hladká a polotuhá hmota.

Tip:
Pokud do těsta přidáme špetku jedlé sody, budou perníčky měkké hned po upečení.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 461x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vánoční perníčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist