Raviolky s marcipánem

Suroviny

250 g hladké mouky
120 g másla
120 g krupicového cukru
1 vejce
2 lžíce medu
2 lžíce kakaa
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
1/2 lžičky soli

Náplň:
200 g marcipánu
4 lžíce likéru (třeba Amaretto)

Na ozdobení:
čokoládová poleva
moučkový cukr

recept nemá fotografii

Postup

Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, med a sůl a promícháme. Mouku smícháme nejdříve s práškem do pečiva a kakaem a pak přidáme k máslové směsi. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladnu odležet.
Zatím si pokrájíme marcipán na kousky a rozetřeme s likérem.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát a vykrajujeme z něj hladká kolečka. Do středu každého kolečka dáme kousek marcipánové náplně, přehneme a okraje k sobě dobře přitiskneme. Jde to docela dobře tupou stranou kulatého vykrajovátka s vlnitým krajem (mám z umělé hmoty), nebo můžete použít vidličku, ale to je větší piplačka.

Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C zhruba 9 minut. Pozor, jde o tmavé pečivo, je hůže vidět, kdy je upečené.

Po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem a uděláme proužky čokoládovou polevou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,455x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Raviolky s marcipánem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist