Myslivecké řízky

Suroviny

600 g hovězí kýty
50 g slaniny
1 menší mrkev
1 menší cibule
kousek celeru
sádlo
máslo
nové koření
1 bobkový list
1 jalovčinka
celý pepř
tymián
citrónová kůra a šťáva
200 ml zeleninového vývaru
100 ml červeného vína
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Osolíme a obalíme v mouce.
Očistíme si zeleninu a nakrájíme ji. Připravíme si také zeleninový vývar z kostky.

V kastrolu rozpálíme kousek sádla a na něm opečeme pokrájenou slaninu a připravené řízky. Ty vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme kousek másla a opečemě na něm pokrájenou mrkev, celer a cibuli. Vrátíme maso, přidáme 3 zrnka nového koření, 4 zrnka pepře, 1 jalovčinku, trochu tymiánu, malý bobkový list a kousek citrónové kůry. Vše podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme do měkka. Podle potřeby promícháme a podlijeme.

Měkké řízky vyjmeme, šťávu se zeleninou zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme. Pak buď můžeme přecedit a do omáčky prolisovat jen trochu uvařené zeleniny nebo vše nahrubo rozmixujeme ručním mixérem. Do hotové omáčky přidáme trochu citrónové šťávy, červené víno a podle chuti dosolíme.

Poznámka: volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,261x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Myslivecké řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist