Krůtí ragú s tarhoňou

Suroviny

750 g krůtího masa na guláš(vykostěná stehna)
3 cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžičky mleté papriky
1 lžička koření adžika
dle chuti drcený kmín
pepř
majoránka
česnek
žampiony buď čerstvé nebo z konzervy
vývar z kostky
feferonka
olej
sůl
2 lžičky kaparů postup

recept nemá fotografii

Postup

Do kastrolu dáme olej, orestujeme na něm pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené krůtí maso, česnek, rajčatový protlak a také orestujeme. Přidáme všechno další koření, podlijeme vývarem z kostky a dusíme do poloměkka. Ke konci přidáme kapary a pokrájené žampiony a ještě společně chvíli dodusíme. Dosolíme podle potřeby. Nezahušťujeme. Jako přílohu podáváme tarhoňu (případně rýži).

Příprava tarhoni:
Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme sáček tarhoni a za stálého míchání osmahneme do hněda. Pak zalijeme vodou tak, aby byla asi 2 cm nad tarhoňou a osolíme. Vaříme do měkka.

Tarhoňa se hodně používá na Slovensku a v Maďarsku, ale dá se koupit i v Čechách (například v Lidlu).

Dle wikipedie jde o tzv. těstovinovou rýži - drobné nočky z nudlového těsta. Z hrubé mouky a vajec se vypracuje těsto dost tuhé na to, aby šlo nastrouhat na kousky asi půlcentimetrové. Ty se pak suší na slunci nebo v mírně rozpálené troubě a uchovávají se do zásoby. Tarhoňa se vaří jako příloha, zejména k perkeltu, používá se jako zavářka do polévek nebo se může jíst samotná, opečená na sádle a posypaná paprikou. Dle nejrozšířenějšího receptu se smíchá mouka s vajíčkem a se solí, po pořádném prohnětení se prolamuje přes speciální síto na tarhoňu. Hotová těstovina se usuší na slunci. V této formě se dá skladovat i několik let.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,703x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krůtí ragú s tarhoňou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist