Úsporná bábovka

Suroviny

250 g hrubé mouky
250 g hladké mouky
200 g studených vařených brambor
125 ml vlažného mléka
80 g tuku
80 g cukru
1 žloutek
30 g droždí
špetka soli

Rozinky
Kakao
Moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Do misky dáme část vlažného mléka, lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.
Oloupané brambory nastrouháme do mísy, přidáme oba druhy mouky, rozpuštěný vlahý tuk, zbylý cukr a zbylé mléko, žloutek a špetku soli. Přilijeme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme v teplé místnosti vykynout.
Do vykynutého těsta můžeme zapracovat rozinky namočené v rumu, nasekané ořechy či sušené ovoce. Nebo těsto rozdělíme na dvě části a do jedné můžeme vmíchat kakao. Těsto naplníme do formy na bábovku, vložíme do vyhřáté trouby na 170 st. C a pečeme asi hodinu. Ke konci pečení zkoušíme zapíchnutím špejle, zda je bábovka hotová.
Po vyjmutí z trouby necháme bábovku ještě chvíle ve formě, teprve potom ji vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Před podáváním ji pocukrujeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,438x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Úsporná bábovka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist