Vepřová roláda s olivami

Suroviny

1 kg vepřového boku
500 g mletého masa (hovězí a vepřové)
1 vejce
2 lžíce strouhanky
20 zelených oliv
sůl
mletý pepř
1/2 lžičky mleté papriky
100 g anglické slaniny

recept nemá fotografii

Postup

Koupíme si už připravený plát vepřového masa na roládu. Kromě vepřového bůčku můžeme použít samozřejmě i vepřovou kýtu. Maso lehce po obou stranách naklepeme a posolíme. Po jedné straně na něj rovnoměrně poklademe tenké plátky anglické slaniny.
Mleté maso smícháme s vejcem, solí, pepřem, paprikou a strouhankou a dobře propracujeme. Rozetřeme ho na připravený plát masa. Povrch poklademe olivami (samozřejmě bez pecek). Roládu pevně zarolujeme a svážeme potravinářskou nití. Vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody (tuk se z rolády vypeče) a pečeme.
Je-li třeba podlijeme a asi v polovině pečení roládu otočíme. Ke konci pečení ji můžeme přikrýt kusem papíru na pečení nebo alobalu, pokud máme pocit, že je na povrchu už hodně upečená.

Po vyjmutí z trouby necháme roládu chvíli vydýchat, odstraníme potravinářskou niť a krájíme ji na plátky. Podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami nebo s bramborovou kaší a kyselou okurkou. Protože jde o dost velké množství masa, zbytek se dojídá většinou na studeno s chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 955x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová roláda s olivami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist