Roštěná

Suroviny

6 roštěnek
sůl
mletý pepř
olej
máslo
1 cibule
hladká mouka
(vývar)

recept nemá fotografii

Postup

Maso naklepeme a po obou stranách osolíme a vydatně opepříme. Na krajích trochu nařízneme, aby se nám roštěnky při tepelné úpravě nekroutily. Poprášíme je hladkou moukou. Oloupeme si cibuli a pokrájíme ji. V kastrolu na kousku másla ji osmažíme do zlatova. Zvlášť třeba na pánvi si rychle opečeme připravené roštěnky na rozpáleném oleji, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Teprve potom je vložíme na do kastrolu, přidáme trochu vývaru, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme. Občas pohneme masem a podlijeme, aby se maso nepřipálilo. Maso se dusí asi hodinu, než je měkké. Ke konci maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Vhodnou přílohou jsou brambory (šťouchané, opečené) nebo dušená rýže.

Trochu jinou variantou je roštěná na smetaně. Maso upravujeme stejně, jen nakonec přidáme k roštěnkám se šťávou zakysanou smetanu, do které jsme rozmíchali lžičku hladké mouky. Necháme provařit nejméně 10 minut. Můžeme přidat i několik kaparů a trochu citrónové kůry i šťávy. Vhodnou přílohou ke smetanové variantě jsou knedlíky nebo noky.


Poznámka:
Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,252x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.00 (počet: 1) 5.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Roštěná


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist