Vepřové ala kančí
Suroviny
700 g libovější vepřové krkovičky
1 menší cibule
50 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel,celer)
sádlo
nové koření
bobkový list
pepř
tymián
sůl
1 citron
3 lžíce červeného vína
šípková zavařenina
Postup
Nejdříve si očistíme a pokrájíme všechnu zeleninu. V kastrolu na lžíci sádla necháme zčervenat drobně nakrájenou cibuli a pokrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme jeden bobkový list, špetku tymiánu, 8 pepřů, 3 nová koření a na to vložíme osolené maso. Necháme pod pokličkou dusit. Vysmahlé maso podléváme vývarem nebo vlahou vodou. Ke konci přidáme do šťávy červené víno a 2 lžíce šípkové zavařeniny.
Na pánvi rozpálíme lžíci sádla, přidáme lžíci krupicového cukru a necháme se sádlem za stálého míchání zežloutnout. Pak přidáme dvě lžíce hladké mouky a do tmava upražíme, ale nepřipálíme! Tomu se říká domácí perník, který přidáme k masu a necháme pořádně provařit. Nakonec maso vyjmeme (a uchováme v teple). Omáčku rozmixujeme, přidáme trochu strouhané citrónové kůry a trochu citrónové šťávy. Ochutnáme. Pokud je omáčka příliš kyselá, přidáme trochu cukru, je-li příliš sladká, dokyselíme citrónovou šťávou nebo kapkou octa.
Podáváme s nadýchaným houskovým knedlíkem.
Poznámka: Jde o omáčku, která je ještě chutnější až druhý den. Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,709x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
8.00 (počet: 1)
8.00
1
10
Komentáře receptu Vepřové ala kančí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

