Vepřová pečeně na zázvoru a pivu

Suroviny

1 kg vepřové pečeně
250 ml světlého piva
1 lžíce mletého zázvoru
1 lžíce oleje
2 lžíce drceného kmínu
2 lžíce sádla
3 cibule
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso si dáme marinovat den předem. Opláchneme ho, osušíme, osolíme, posypeme drceným kmínem a zázvorem a zalijeme pivem. Nádobu s masem v marinádě přikryjeme a uložíme do chladna. Protože maso není celé ponořené, během marinování ho alespoň jednou otočíme.

Před pečením maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a na rozpáleném oleji ho rychle opečeme na sádle ze všech stran, aby se zatáhlo. Vyjmeme ho a na sádle osmažíme do růžova pokrájenou cibuli. Na ni zpět dáme maso, zalijeme marinádou, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Zvolna pečeme při teplotě asi 160 až 180 st. C, podle potřeby podléváme pivem. Pečení trvá asi hodinu a půl, než je maso měkké. Zatím se věnujeme přípravě přílohy (různě upravené brambory) a třeba i čerstvé zeleniny na doplnění.

Po vyjmutí z trouby necháme maso chvíli vydýchat a pak ho ostrým nožem pokrájíme přes vlákna na plátky. Na talíři ho polijeme vypečenou šťávou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,288x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová pečeně na zázvoru a pivu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist