Vepřové medailonky s houbami a pomeranči
Suroviny
500 g vepřové panenky
3 - 4 pomeranče
2 cibule
300 g žampionů
200 ml zeleninového vývaru
2 lžičky medu
2 lžíce sojové omáčky
100 g zakysané smetany
sůl
zázvor
mletý pepř

Postup
Nejdříve si připravíme vývar, očistíme a pokrájíme žampiony a cibuli. Polovinu pomerančů oloupeme, z druhé poloviny vymačkáme šťávu. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky. Maso opečeme na pánvi na troše oleje po obou stranách, osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
Na zbylém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme pokrájené žampiony a zalijeme vývarem a pomerančovou šťávou. Vše zvolna si 10 minut vaříme. Potom přidáme med, zázvor, sojovou omáčku a kousky pomeranče. Do omáčky vložíme vepřové medailonky a vše společně asi 2 minuty prohřejeme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a hned podáváme.
Vhodnou přílohou jsou těstoviny.
Tento recept lze zařadit mezi tzv. nízkotučnou dietu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,352x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové medailonky s houbami a pomeranči
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!