Vepřové medailonky s houbami a pomeranči

Suroviny

500 g vepřové panenky
3 - 4 pomeranče
2 cibule
300 g žampionů
200 ml zeleninového vývaru
2 lžičky medu
2 lžíce sojové omáčky
100 g zakysané smetany
sůl
zázvor
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme vývar, očistíme a pokrájíme žampiony a cibuli. Polovinu pomerančů oloupeme, z druhé poloviny vymačkáme šťávu. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky. Maso opečeme na pánvi na troše oleje po obou stranách, osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

Na zbylém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme pokrájené žampiony a zalijeme vývarem a pomerančovou šťávou. Vše zvolna si 10 minut vaříme. Potom přidáme med, zázvor, sojovou omáčku a kousky pomeranče. Do omáčky vložíme vepřové medailonky a vše společně asi 2 minuty prohřejeme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a hned podáváme.

Vhodnou přílohou jsou těstoviny.
Tento recept lze zařadit mezi tzv. nízkotučnou dietu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,128x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové medailonky s houbami a pomeranči


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist