Vepřové medailonky s houbami a pomeranči

Suroviny

500 g vepřové panenky
3 - 4 pomeranče
2 cibule
300 g žampionů
200 ml zeleninového vývaru
2 lžičky medu
2 lžíce sojové omáčky
100 g zakysané smetany
sůl
zázvor
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme vývar, očistíme a pokrájíme žampiony a cibuli. Polovinu pomerančů oloupeme, z druhé poloviny vymačkáme šťávu. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky. Maso opečeme na pánvi na troše oleje po obou stranách, osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

Na zbylém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme pokrájené žampiony a zalijeme vývarem a pomerančovou šťávou. Vše zvolna si 10 minut vaříme. Potom přidáme med, zázvor, sojovou omáčku a kousky pomeranče. Do omáčky vložíme vepřové medailonky a vše společně asi 2 minuty prohřejeme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a hned podáváme.

Vhodnou přílohou jsou těstoviny.
Tento recept lze zařadit mezi tzv. nízkotučnou dietu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 220x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové medailonky s houbami a pomeranči


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist