Králík na rozmarýně a bílém víně

Suroviny

4 porce králíka
2 lžíce olivového oleje
štáva z poloviny citrónu
250 ml zeleninového vývaru
100 ml suchého bílého vína
2 lžíce jemně posekané rozmarýny
1 lžička krystalového cukru
svazek jarní cibulky
mletý pepř
sůl
plátky citronu na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Porce králičího masa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm po všech stranách orestujeme. Podlijeme šťávou z citrónu, bílým vínem a vývarem, přidáme posekanou rozmarýnu. Zakryjeme pokličkou a dusíme při mírném příkonu tepla asi 30 minut. Poté přidáme cukr, pokrájenou cibulku a pokračujeme v dušení, až je maso měkké. Omáčku dochutíme čerstvě mletým pepřem.

Na talíři maso ozdobíme plátkem citronu, jako přílohu můžeme použít bramborovou kaši. Hodí se také kompot.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,659x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na rozmarýně a bílém víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist