Jarní zeleninový salát s vejci

Suroviny

1/2 hlávkového salátu
2 mrkve
1/2 kedlubny
100 g sterilovaného hrášku
100 g sterilovaných chřestových hlaviček
2 rajčata
2 vejce natvrdo
1/2 salátové okurky

Zálivka:
2 lžíce majonézy
2 lžíce jogurtu
1 lžička octa
bílý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké hranolky, kedlubnu na kostičky. Obojí vložíme do horké osolené vody, povaříme 3 minuty, zcedíme a necháme zchladnout.
Opereme si hlávkový salát, necháme ho okapat a listy rozložíme na talíře. Rajčata pokrájíme na osminky, okurku na tenká kolečka. Připravenou zeleninu poklademe na salátové listy, přidáme čtvrtky vajec a přelijeme zálivkou.

Zálivku si připravíme rozmícháním uvedených surovin.

Poznámka: Složení tohoto salátu můžete samozřejmě obměňovat podle toho, jakou zeleninu máte právě k dispozici. Pro větší jedlíky můžete přidat pečivo.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,427x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jarní zeleninový salát s vejci


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist