Bábovka skořicová se stévií

Suroviny

125 g tuku (Hera)
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 vejce
1/2 hrnku cukru
10 kapek sladidla ze stévie
1/2 hrnku mléka
1 zakysaná smetana
1 lžička skořice
1 jablko
rozinky (sušené brusinky)

recept nemá fotografii

Postup

Začínáme rozpuštěním tuku, protože na přípravu těsta by se měl použít tuk vlahý. Mouku promícháme s práškem do pečiva. Vejce šleháme s cukrem, až se vytvoří hustá pěna. Potom pomalu přiléváme do vaječné hmoty vlahý tuk a mícháme. Nakonec přimícháme mouku s práškem a všechny ostatní suroviny. Sladidlo ze stévie je zcela přírodní, v tomto receptu nahrazuje 1/2 hrnku cukru. Pokud toto sladidlo nemáte nebo ho nechcete použít, tak dejte celý hrnek cukru.

Těsto nalijeme a rozprostřeme do formy na bábovku, kterou jsme předem vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C. Trvá to asi 45 minut. Jakmile bábovka začne na povrchu zlátnout a mírně se na krajích odlepuje od formy, ozkoušíme špejlí, zda je dobře propočená i uvnitř. Po vyjmutí vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Na povrchu můžeme pocukrovat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,333x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bábovka skořicová se stévií


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist