Bábovka skořicová se stévií
Suroviny
125 g tuku (Hera)
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 vejce
1/2 hrnku cukru
10 kapek sladidla ze stévie
1/2 hrnku mléka
1 zakysaná smetana
1 lžička skořice
1 jablko
rozinky (sušené brusinky)
Postup
Začínáme rozpuštěním tuku, protože na přípravu těsta by se měl použít tuk vlahý. Mouku promícháme s práškem do pečiva. Vejce šleháme s cukrem, až se vytvoří hustá pěna. Potom pomalu přiléváme do vaječné hmoty vlahý tuk a mícháme. Nakonec přimícháme mouku s práškem a všechny ostatní suroviny. Sladidlo ze stévie je zcela přírodní, v tomto receptu nahrazuje 1/2 hrnku cukru. Pokud toto sladidlo nemáte nebo ho nechcete použít, tak dejte celý hrnek cukru.
Těsto nalijeme a rozprostřeme do formy na bábovku, kterou jsme předem vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C. Trvá to asi 45 minut. Jakmile bábovka začne na povrchu zlátnout a mírně se na krajích odlepuje od formy, ozkoušíme špejlí, zda je dobře propočená i uvnitř. Po vyjmutí vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Na povrchu můžeme pocukrovat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,564x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bábovka skořicová se stévií
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!