Šlehačková roláda se zakysanou smetanou

Suroviny

6 bílků
6 žloutků
6 lžic cukre
6 lžic kakaa
1 smetana ke šlehání
3 lžíce zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do utřených žloutků přidáme kakao a postupně vmícháme tuhý sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nemáme-li tak na vymazaný a moukou vysypaný plech).

Pečeme v předehřáté troubě asi 8 minut. Zkusíme do těsta píchnout špejlí, je-li upečené, špejle zůstane čistá. Vyjmeme z trouby a necháme chvíli vydýchnout (asi 2 minuty). Potom stočíme do rolády i s pečícím papírem. Pokud máme těsto jen na plechu, položíme na něj vlhkou utěrku a stočíme.

Mezi tím ušleháme smetanu se ztužovačem a trochou cukru a přidáme do ní zakysanou smetanu. Roládu po vychladnutí rozmotáme, přitom odstraníme papír na pečení. Natřeme ji šlehačkou a znovu zavineme. Pocukrujeme nebo jinak ozdobíme. Podáváme vychlazenou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,545x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šlehačková roláda se zakysanou smetanou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist