Plotice na grilu
Suroviny
1 velká plotice (příp. 4 menší)
8 menších brambor
1 citron
1 zelená paprika
1 lžička kmínu
1 lžička tymiánu
1 lžička šalvěje
1 lžička bazalky
1 lžička mleté sladké papriky
pepř
sůl
2 dl oleje

Postup
Oškrábanou a vykuchanou rybu osolíme, pokapeme citronem a necháme hodinu odležet. Potom rybu osušíme a potřeme olejem. Znovu osolíme a posypeme kořením. Necháme několik hodin odstát na chladném místě, nejlépe v lednici a přes noc.
Před grilováním rozhrneme uhlí a položíme na ně umyté a neoloupané brambory. Na rošt dáme rybu, obložíme jí na plátky nakrájenou zeleninou. Velkou plotici grilujeme pozvolna, menší rychleji. Po dobu grilování potíráme z obou stran olejem. Brambory otáčíme, aby byly rovnoměrně opečené. Když je ryba zhnědlá, tvoří se na ní černé proužky od mřížky, je hotová.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,868x
Komentáře receptu Plotice na grilu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!