Plotice na grilu

Suroviny

1 velká plotice (příp. 4 menší)
8 menších brambor
1 citron
1 zelená paprika
1 lžička kmínu
1 lžička tymiánu
1 lžička šalvěje
1 lžička bazalky
1 lžička mleté sladké papriky
pepř
sůl
2 dl oleje

recept nemá fotografii

Postup

Oškrábanou a vykuchanou rybu osolíme, pokapeme citronem a necháme hodinu odležet. Potom rybu osušíme a potřeme olejem. Znovu osolíme a posypeme kořením. Necháme několik hodin odstát na chladném místě, nejlépe v lednici a přes noc.

Před grilováním rozhrneme uhlí a položíme na ně umyté a neoloupané brambory. Na rošt dáme rybu, obložíme jí na plátky nakrájenou zeleninou. Velkou plotici grilujeme pozvolna, menší rychleji. Po dobu grilování potíráme z obou stran olejem. Brambory otáčíme, aby byly rovnoměrně opečené. Když je ryba zhnědlá, tvoří se na ní černé proužky od mřížky, je hotová.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,375x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plotice na grilu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist