Vepřové kotlety po bakoňsku
Suroviny
4 vepřové kotlety (asi 800 g)
1 lžíce hladké mouky
100 g žampionů
30 g slaniny
1 dl smetany
20 g sádla
1 malá cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžíce citronové šťávy
mletý černý pepř
sůl
rajčata
plátky citronu na ozdobu
petrželka na ozdobu
Postup
Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a vykostíme. Pak je lehce naklepeme a po okraji několirát nařízneme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Připravené kotlety opepříme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a asi deset minut necháme odležet. Potom poprášíme hladkou moukou a na sádle zprudka opečeme po obou stranách. Potom je vyndáme a uchováme v teple. Na zbylém výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a očištěné a na plátky nakrájené žampiony. Vše společně osmahneme. Kastrol sundáme z plotýnky, směs zasypeme mletou červenou paprikou, přilijeme trochu vody a přidáme maso. Přiklopíme a dusíme doměkka.
Hotové maso přendáme na nahřáté talíře. Do šťávy vmícháme smetanu, necháme jí přejít varem a dle chuti osolíme. Omáčkou přelijeme kotlety. Podáváme s vařenou barevnou rýží, kterou můžeme ozdobit kostičkami čerstvé papriky. Kotlety ještě ozdobíme plátky citronu, rajčaty a čestvou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,233x
Komentáře receptu Vepřové kotlety po bakoňsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!