Vepřové kotlety po bakoňsku

Suroviny

4 vepřové kotlety (asi 800 g)
1 lžíce hladké mouky
100 g žampionů
30 g slaniny
1 dl smetany
20 g sádla
1 malá cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžíce citronové šťávy
mletý černý pepř
sůl
rajčata
plátky citronu na ozdobu
petrželka na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a vykostíme. Pak je lehce naklepeme a po okraji několirát nařízneme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Připravené kotlety opepříme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a asi deset minut necháme odležet. Potom poprášíme hladkou moukou a na sádle zprudka opečeme po obou stranách. Potom je vyndáme a uchováme v teple. Na zbylém výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a očištěné a na plátky nakrájené žampiony. Vše společně osmahneme. Kastrol sundáme z plotýnky, směs zasypeme mletou červenou paprikou, přilijeme trochu vody a přidáme maso. Přiklopíme a dusíme doměkka.

Hotové maso přendáme na nahřáté talíře. Do šťávy vmícháme smetanu, necháme jí přejít varem a dle chuti osolíme. Omáčkou přelijeme kotlety. Podáváme s vařenou barevnou rýží, kterou můžeme ozdobit kostičkami čerstvé papriky. Kotlety ještě ozdobíme plátky citronu, rajčaty a čestvou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,865x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové kotlety po bakoňsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist