Vepřové kotlety po bakoňsku

Suroviny

4 vepřové kotlety (asi 800 g)
1 lžíce hladké mouky
100 g žampionů
30 g slaniny
1 dl smetany
20 g sádla
1 malá cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžíce citronové šťávy
mletý černý pepř
sůl
rajčata
plátky citronu na ozdobu
petrželka na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a vykostíme. Pak je lehce naklepeme a po okraji několirát nařízneme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Připravené kotlety opepříme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a asi deset minut necháme odležet. Potom poprášíme hladkou moukou a na sádle zprudka opečeme po obou stranách. Potom je vyndáme a uchováme v teple. Na zbylém výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a očištěné a na plátky nakrájené žampiony. Vše společně osmahneme. Kastrol sundáme z plotýnky, směs zasypeme mletou červenou paprikou, přilijeme trochu vody a přidáme maso. Přiklopíme a dusíme doměkka.

Hotové maso přendáme na nahřáté talíře. Do šťávy vmícháme smetanu, necháme jí přejít varem a dle chuti osolíme. Omáčkou přelijeme kotlety. Podáváme s vařenou barevnou rýží, kterou můžeme ozdobit kostičkami čerstvé papriky. Kotlety ještě ozdobíme plátky citronu, rajčaty a čestvou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,233x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové kotlety po bakoňsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist