Hrachová polévka s uzeným masem

Suroviny

150 g hrachu
kousek kapusty
kousek mrkve
150 g uzeného masa
1 větší brambora
1 1/4 l vody
1 lžíce sádla
10 kuliček celého pepře
sůl
1 kostka masoxu
2 stroužky česneku
petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Přebraný, dobře opláchnutý hrách namočíme na 3 hodiny do vody, potom ho vaříme v téže vodě v papiňáku 15 - 20 minut. Hrnec ochladíme ve studené vodě, otevřeme, přidáme maso vcelku, přivedeme do varu a vaříme 25 - 30 minut. Hrnec znovu ochladíme ve studené vodě, otevřeme, přidáme pokrájenou kapustu, mrkev, bramboru, petrželku a pepř a vaříme 5 minut pod pokličkou.

Měkké uzené maso vyjmeme a pokrájíme na kostičky, z polévky odstraníme pepř, petrželku, brambory a zeleninu, trochu rozmačkáme vařečkou, polévku osolíme, okořeníme utřeným česnekem a masoxem, přidáme sádlo (není nutné), maso a krátce povaříme. Podáváme s čerstvým pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,280x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hrachová polévka s uzeným masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist