Poličská kotleta

Suroviny

400 g kotlet
4 nožičky klobásy
40 g tuku
60 g kořenové zeleniny
1 cibule
1 - 2 menší sladkokyselé okurky
2 - 3 lžíce kysané smetany
1/2 lžíce citronové šťávy
4 kuličky nového koření
10 kuliček celého pepře
1 - 2 bobkové listy
špetka tymiánu
1 lžička hořčice
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Kotlety po obou stranách naklepeme a na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme. Na rozpáleném tuku po obou stranách opečeme spolu s ozdobně naříznutou klobásou a nakrájenou okurkou. Opečenou klobásu vyjmeme a uchováme v teple, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zeleninu na tenká kolečka, koření, zaprášíme moukou a vše společně 3 minuty osmahneme. Podlijeme vývarem z masoxu, přidáme citronovou šťávu, hořčici a dusíme asi 30 minut. Potom přidáme kysanou smetanu a ještě 4 - 6 minut povaříme. Maso vyndáme, omáčku procedíme, můžeme podlít 1/2 dl přírodního bílého vína a ještě 4 minuty povaříme.

Podáváme s vařenými brambory, rýží nebo knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,725x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Poličská kotleta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist