Králičí kotletky na rozmarýnu a polenta plněná olivami

Suroviny

1 kg králičího hřbetu
100 g másla
20 g rozmarýnu
20 g hladké mouky
sůl
mletý pepř
1 lžíce olivového oleje

POLENTA:
120 g mouky na polentu
500 ml vody
8 ks černých vypeckovaných oliv
8 kg zelených oliv bez pecek

recept nemá fotografii

Postup

Z očištěného a umytého králičího hřbetu nasekáme malé kotletky, osolíme a opepříme je a naložíme na 1 hodinu do olivového oleje. Odleželé maso opečeme na polovině dávky másla po obou stranách. Vyndáme a výpek zaprášíme hladkou moukou a zarestujeme. Zalijeme vodou nebo vývarem z masoxu, přidáme rozmarýn a kotletky. Vše dusíme doměkka.

Příprava polenty: Do vroucí vody nasypeme mouku na polentu a trochu osolíme. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni cca 40 minut. Uvařenou polentu necháme vychladnout a mírně teplou natlačíme do tvořítek. Společně s polentou vytlačíme celé olivy. Necháme vychladnout a poté vyklopíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 869x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí kotletky na rozmarýnu a polenta plněná olivami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist