Králičí kotletky na rozmarýnu a polenta plněná olivami

Suroviny

1 kg králičího hřbetu
100 g másla
20 g rozmarýnu
20 g hladké mouky
sůl
mletý pepř
1 lžíce olivového oleje

POLENTA:
120 g mouky na polentu
500 ml vody
8 ks černých vypeckovaných oliv
8 kg zelených oliv bez pecek

recept nemá fotografii

Postup

Z očištěného a umytého králičího hřbetu nasekáme malé kotletky, osolíme a opepříme je a naložíme na 1 hodinu do olivového oleje. Odleželé maso opečeme na polovině dávky másla po obou stranách. Vyndáme a výpek zaprášíme hladkou moukou a zarestujeme. Zalijeme vodou nebo vývarem z masoxu, přidáme rozmarýn a kotletky. Vše dusíme doměkka.

Příprava polenty: Do vroucí vody nasypeme mouku na polentu a trochu osolíme. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni cca 40 minut. Uvařenou polentu necháme vychladnout a mírně teplou natlačíme do tvořítek. Společně s polentou vytlačíme celé olivy. Necháme vychladnout a poté vyklopíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,670x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí kotletky na rozmarýnu a polenta plněná olivami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist