Hrníčkový koláč s jablky
Suroviny
TĚSTO:
1 hrníček moučkového cukru
3 hrníčky hladké mouky
1 hrníček mléka
100 g rostlinného tuku
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
tuk a hrubá mouka do formy
NÁPLŇ:
500 g jablek
200 g rybízové marmelády
1/2 sáčku skořicového cukru
Postup
Změklý tuk utřeme s cukrem a vejci do pěny. Po částech vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a mléko a uhněteme hladké těsto. Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince, opláchneme a nakrájíme na čtvrtky. Do vymazané a vysypané formy nalijeme těsto, na něj rovnoměrně poklademe jablka, posypeme skořicovým curekm a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme zhruba 35 minut dozlatova.
Upečený koláč necháme vychladnout, opatrně ho vyklopíme na mřížku a dvakrát podélně rozkrojíme. Spodní a střední plát potřeme marmeládou (asi 3 lžíce odložíme), slepíme k sobě a vrchní část koláče ozdobíme malými kopečky zbylé marmelády.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5,201x
Komentáře receptu Hrníčkový koláč s jablky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!