Králičí paštika s mandlemi
Suroviny
400 g králičího masa s kostí
120 g vepřové plece
50 g slaniny
1 vejce
25 g tuku
1 cibule
petrželka
sůl
muškátový květ
mletý zázvor
bílý pepř
rozmarýn
75 g slaniny na vyložení formy
50 g mandlí
Postup
Maso z upečeného (příp. vařeného) králíka obereme od kosti a umeleme společně s vepřovou plecí a slaninou. Očištěnou a jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku a společně s nakrájenou petrželkou přidáme k mletému masu. Směs osolíme, opepříme bílým pepřem, okořeníme a promícháme s vejci.
Mandle spaříme, oloupeme, polovinu dávky posekáme a přidáme do hmoty. Důkladny prošleháme. Paštikovou nebo jinou formu vyložíme tence nakrájenými plátky slaniny a vyplníme hmotou. Druhou polovinu mandlí opražíme a posypeme povrch paštiky.
Překryjeme zbylým plátky slaniny a vaříme v páře 1 - 2 hodiny. Paštiku necháme vychladnout, vyklopíme j a nakrájíme.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,439x
Komentáře receptu Králičí paštika s mandlemi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

