Králičí paštika s mandlemi
Suroviny
400 g králičího masa s kostí
120 g vepřové plece
50 g slaniny
1 vejce
25 g tuku
1 cibule
petrželka
sůl
muškátový květ
mletý zázvor
bílý pepř
rozmarýn
75 g slaniny na vyložení formy
50 g mandlí
Postup
Maso z upečeného (příp. vařeného) králíka obereme od kosti a umeleme společně s vepřovou plecí a slaninou. Očištěnou a jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku a společně s nakrájenou petrželkou přidáme k mletému masu. Směs osolíme, opepříme bílým pepřem, okořeníme a promícháme s vejci.
Mandle spaříme, oloupeme, polovinu dávky posekáme a přidáme do hmoty. Důkladny prošleháme. Paštikovou nebo jinou formu vyložíme tence nakrájenými plátky slaniny a vyplníme hmotou. Druhou polovinu mandlí opražíme a posypeme povrch paštiky.
Překryjeme zbylým plátky slaniny a vaříme v páře 1 - 2 hodiny. Paštiku necháme vychladnout, vyklopíme j a nakrájíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,308x
Komentáře receptu Králičí paštika s mandlemi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!