Pomeranč plněný krabím masem
Suroviny
3 lžíce majonézy
3 lžíce jogurtu
2 ks kumkvitů (kyselé miniaturní citrusy)
11 krabích prstů
4 středně velké pomeranče
1 lžíce pomerančového likéru
několik kapek chilli omáčky (např. Tabasco)
1 lžička šťávy z pomeranče
4 listy hlávkového salátu

Postup
Pomeranče seřízneme u stopky, aby dobře stály na talířku. Poté je rozkrojíme ozdobnm řezem na dvě poloviny - úzký nůž vbodneme pod úhlem 45 ° v polovině plodu tak, aby jeho špička zajela až doprostřed. Pak nůž vytáhneme, znovu ho vbodneme ze stejného bodu v opačném úhlu a pokračujeme tak, aby řez rozdělil pomeranč cik - cak po celém obvodu. Plod protisměrným pootočením horní a dolní poloviny rozdělíme na dva kusy a vykrojíme dužinu.
Majonézu smícháme s jogurtem a přidáme 8 rozmražených nevařených nakrájených krabích prstů. Jeden kumkvit nakrájíme nadrobno a přidáme jej do směsi. Přilijeme likér, zastříkneme chilli omáčkou a promícháme.
Dužinu z pomeranče také pokrájíme a promícháme s ostatními surovinami. Podle potřeby zředíme pomerančovou šťávou a směsí naplníme vykrojené pomeranče. Poté je dáme vychladit.
Zdobíme rozkrojenými krabími prsty a plátky kumkvitu, všechno podložíme listy salátu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,829x
Komentáře receptu Pomeranč plněný krabím masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!