Čokoládové rohlíčky I.

Suroviny

125 g jader vlašských ořechů
125 g strouhanky
1 vejce
170 g moučkového cukru
200 ml mléka
čokoládový pudinkový prášek
200 g másla
1 lžíce rumu
čokoládová poleva
pistáciová jádra

recept nemá fotografii

Postup

Umeleme jádra vlašských ořechů, přidáme strouhanku, vejce a 90 g moučkového cukru. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli odpočinout. Potom z těsta vytvoříme váleček o průměru asi 13 mm a rozkrájíme ho na dílky dlouhé 5 cm, ze kterých vytvarujeme rohlíčky. Prstem je svrchu lehce stračíme.

Plech vyložíme pečícím papírem a rohlíčky na něj přeneseme. Dáme do trouby rozehřáté na 150 °C a upečeme.

Z mléka a čokoládového pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který při pokojové teplotě a za častého míchání vychladíme. V míse utřeme máslo s 80 g moučkového cukru a lžící rumu. Po částech vmícháme vychladlý krém. Obojí musí mít stejnou telotu, aby se krém nesrazil. Krém dáme na chvíli do ledničky. Po částečném zatuhnutí ho nastříkáme na rohlíčky a opět necháme zatuhnout, přelijeme čokoládovou polevou a posypeme drobně nasekanými pistáciovými jádry.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,481x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čokoládové rohlíčky I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist