Čokoládové rohlíčky I.
Suroviny
125 g jader vlašských ořechů
125 g strouhanky
1 vejce
170 g moučkového cukru
200 ml mléka
čokoládový pudinkový prášek
200 g másla
1 lžíce rumu
čokoládová poleva
pistáciová jádra

Postup
Umeleme jádra vlašských ořechů, přidáme strouhanku, vejce a 90 g moučkového cukru. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli odpočinout. Potom z těsta vytvoříme váleček o průměru asi 13 mm a rozkrájíme ho na dílky dlouhé 5 cm, ze kterých vytvarujeme rohlíčky. Prstem je svrchu lehce stračíme.
Plech vyložíme pečícím papírem a rohlíčky na něj přeneseme. Dáme do trouby rozehřáté na 150 °C a upečeme.
Z mléka a čokoládového pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který při pokojové teplotě a za častého míchání vychladíme. V míse utřeme máslo s 80 g moučkového cukru a lžící rumu. Po částech vmícháme vychladlý krém. Obojí musí mít stejnou telotu, aby se krém nesrazil. Krém dáme na chvíli do ledničky. Po částečném zatuhnutí ho nastříkáme na rohlíčky a opět necháme zatuhnout, přelijeme čokoládovou polevou a posypeme drobně nasekanými pistáciovými jádry.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,727x
Komentáře receptu Čokoládové rohlíčky I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!