Mandlové cukroví I.

Suroviny

TMAVÉ TĚSTO:
165 g hladké mouky
45 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového cukru
120 g másla (Hery)
30 g mandlí
1/2 žloutku
1 lžíce kakaa

SVĚTLÉ TĚSTO:
85 g hladké mouky
25 g moučkového cukru
1/2 lžičky vanilkového cukru
50 g tuku
15 g mandlí
1/4 žloutku

čokoládová poleva
bílá čokoládová poleva

recept nemá fotografii

Postup

Na tmavé těsto prosejeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, nastrouhané máslo, mleté loupané mandle, žloutek a kakao. Zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladu.

Na světlé těsto prosejeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, nastrouhaným tukem, mletými loupanými mandlemi a žloutkem. Připravíme těsto, které dáme do chladu odpočinout.

Tmavé těsto rozválíme na plát a vykrájíme z něj kytičky. Ze světlého těsta, které jsme také rozváleli na plát, vykrájíme trojúhelníčky. Oba tvary upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě na 175 °C. Po vychladnutí přeléváme tmavé kytičky bílou čokoládovou polevou, trojúhelníčky přelijeme "cik - cak" mléčnou čokoládovou polevou a ozdobíme mandlí. Necháme zatuhnout.

Na kytičky rozdělíme po lžičkách čokoládovou pomazátku typu Nutella a následně slepíme s trojúhelníčkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,946x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mandlové cukroví I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist