Slavnostní steaky

Suroviny

2 steaky z nevykoštěné roštěnky (cca 400 g)
4 velké brambory
450 g tvarohu
150 g sladké smetany
1 cibule
1 stroužek česneku
1 svazek kopru
1 svazek pažitky
mmletý bílý pepř na špičku nože
2 lžíce bylinkového octa
40 g přepuštěného másla
2x na špičku nože čerstvě mletý černý pepř
2 rajčata
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Nové brambory omyjeme, neoloupané je dáme do alobalu a na plechu pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 225 °C.

Tvaroh rozmícháme se smetanou a nadrobno nakrájenou cibulkou, prolisovaným česnekem, nasekaným koprem a nakrájenou pažitkou. Osolíme, přidáme bílý pepř a ocet a dobře promícháme.

Steaky opékáme na zahřátém tuku na dvou pánvích nebo rožníme, a to při velmi vysoké teplotě 7 - 9 minut z každé strany. Hotové osolíme, opepříme. Z trouby vyjmeme brambory, rozbalíme je, přikryjeme utěrkou a zlehka zmáčkneme, aby praskly. Každý brambor potom naplníme dvěma lžícemi krému.

Steaky nakrojíme, ozdobíme rajčaty, petrželkou a podáváme s plněnými bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,626x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Slavnostní steaky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist