Špagety po selském způsobu

Suroviny

(pro 4 osoby)
250 g špaget
500 g rajčat
200 g pórku
200 g mrkve
200 g cibule
100 g celeru
4 lžíce oleje
1 lžíce másla
sůl
pepř
tymián
100 g strouhaného sýra (ementál, eidam)

recept nemá fotografii

Postup

Rajčata spaříme, sloupneme a rozčtvrtíme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrkev, celer a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do většího hrnce dáme vařit 2 l vody se 2 lžícemi soli a necelou lžící oleje. Do vroucí vody vložíme špagety, 10 minut povaříme, pak zcedíme do síta a rychle propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a promastíme lžící másla. V kastrolu zahřejeme zbytek oleje, přidáme cibuli, mrkev a celr a 5 minut za stálého míchání restujeme. Přidáme rajčata a bez pokličky ještě 5 minut vaříme. Pórek vmícháme nakonec a povaříme asi 1 minutu. Směs osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Do zeleniny přidáme špagety, promícháme a povrch posypeme strouhaným sýrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,524x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 3) 8.00 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Špagety po selském způsobu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist