Hovězí tokáň
Suroviny
800 g předního hovězího masa (krk)
3 lžíce oleje
3 lžíce hladké mouky
4 cibule
4 paprikové lusky
1 lžíce rajského protlaku
2 dl červeného vína
2 hrnky masového vývaru
mletý bílý pepř
sůl
2 lžíce másla

Postup
Maso očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dorůžova, poté přidáme maso. Osolíme, opepříme, osmahneme a za stálého míchání podusíme. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme ve vlastní šťávě. Když je maso měkké, zahustíme máslovou jíškou, prošleháme a dobře provaříme. Nakonec přidáme červené víno a na nudličky nakrájené podušené paprikové lusky.
Prohřejeme a podáváme s dušenou rýží nebo bramborem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,924x

Komentáře receptu Hovězí tokáň
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!