Hovězí kýta se špenátem

Suroviny

1 kg zadního hovězího masa (vrchní šál, spodní šál, plec)
1 pórek
3 mrkve
2 cibule
2 l vody
sůl
350 g čerstvého špenátu
1 lžíce másla
česnek
mletý bílý pepř
muškátový oříšek

recept nemá fotografii

Postup

Špalíček hovězího masa dáme do horké vody a přivedeme rychle k varu (vodu osolíme až po přivedení k varu). Přidáme mrkev a pórek a vaříme asi 2 hodiny, dokud maso nezměkne.

Mezitím připravíme špenát, který nahrubo nakrájíme. Na másle podusíme nakrájenou cibuli a přidáme špenát. Podle chuti můžeme přidat česnek rozetřený se solí, mletý bílý pepř a špetku nastrouhaného muškátového oříšku.

Maso nakrájíme na silnější plátky a ozdobíme se zeleninou z hrnce. Podáváme se špenátem a vařenými brambory.

Pozn.: Voda, která nám zůstala, může posloužit jako základ pro polévku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,102x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí kýta se špenátem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist