Hovězí s křenem

Suroviny

1 kg hovězího masa (nakrájíme na proužky)
2 lžíce slunečnicového oleje
12 malých cibulek
30 g hladké mouky
2 lžičky kari
2 lžičky cukru
1 lžička mletého zázvoru
0,6 l hovězího vývaru
2 lžíce worcesterské omáčky
3 lžíce nasekané naťové petrželky
sůl
pepř

KŘENOVÁ PASTA:
strouhaný křen
smetana
ocet
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

V kastrolu rozpálíme olej a dohněda na něm opražíme maso. Vyndáme a necháme osušit. Do kastrolu přidáme cibulky a na mírnějším ohni je dohněda osmažíme. Opež vyndáme a necháme na ubrousku osušit. Teď do kastrolu přidáme mouku, kari, cukr, zázvor a 1 minutu vše za stálého míchání zasmažíme. Přilijeme vývar a přivedeme k varu, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme worcester, dle chuti sůl a pepř a znovu přivedeme k varu. Vrátíme do omáčky maso a cibulky, přimícháme petržel a opět přivedeme k varu, zakryjeme a dusíme v troubě při 160 °C, dokud maso nezměkne.

Před podáváním přimícháme křenovou pastu. Ochutnáme, přisolíme, připepříme a ozdobíme naťovou petrželí.

Pozn.: Křenovou pastu připravíme ze strouhaného křenu, smetany, octa a koření.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,866x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí s křenem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist