Hovězí s křenem

Suroviny

1 kg hovězího masa (nakrájíme na proužky)
2 lžíce slunečnicového oleje
12 malých cibulek
30 g hladké mouky
2 lžičky kari
2 lžičky cukru
1 lžička mletého zázvoru
0,6 l hovězího vývaru
2 lžíce worcesterské omáčky
3 lžíce nasekané naťové petrželky
sůl
pepř

KŘENOVÁ PASTA:
strouhaný křen
smetana
ocet
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

V kastrolu rozpálíme olej a dohněda na něm opražíme maso. Vyndáme a necháme osušit. Do kastrolu přidáme cibulky a na mírnějším ohni je dohněda osmažíme. Opež vyndáme a necháme na ubrousku osušit. Teď do kastrolu přidáme mouku, kari, cukr, zázvor a 1 minutu vše za stálého míchání zasmažíme. Přilijeme vývar a přivedeme k varu, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme worcester, dle chuti sůl a pepř a znovu přivedeme k varu. Vrátíme do omáčky maso a cibulky, přimícháme petržel a opět přivedeme k varu, zakryjeme a dusíme v troubě při 160 °C, dokud maso nezměkne.

Před podáváním přimícháme křenovou pastu. Ochutnáme, přisolíme, připepříme a ozdobíme naťovou petrželí.

Pozn.: Křenovou pastu připravíme ze strouhaného křenu, smetany, octa a koření.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 023x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí s křenem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist