Ovarové koleno s jablečným křenem
Suroviny
1 ks ovarového kolena (cca 1 kg)
sůl
celý pepř
nové koření
bobkový list
1 menší cbule
2 jablka
60 - 80 g křenu
40 g cukru
sůl
citronová šťáva (ocet)

Postup
Očištěné a opláchnuté koleno částečně odkostíme (nařízneme) a dáme vařit do teplé vody se solí, kořením a cibulí a uvaříme doměkka.
Jablka dáme do pekáčku s cukrem, malým množstvím vody a pečeme. Do misky dáme najemno nastrouhaný křen, který zakápneme citronovou šťávou, osolíme, vlijeme šťávu od pečených jablek a důkladně prolisujeme pečená jablka, zamícháme a necháme vychladit.
Koleno odkostíme, rozdělíme na jednotlivé porce, které dáme na talíře, podlijeme vepřorvým vývarem a doplníme jablečným křenem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,891x
Komentáře receptu Ovarové koleno s jablečným křenem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!