Kančí plecko na pivu

Suroviny

1 kg kančího plecka
200 ml černého piva
100 ml červeného vína
100 g slaniny
2 cibule
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
2 hřebíčky
6 kuliček jalovce
1 bobkový list
10 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
špetka tymiánu
1 lžíce citrónové šťávy
2 kostky cukru
sůl, mletý pepř
chlebová strouhanka
troška tuku

recept nemá fotografii

Postup

Maso prošpikujeme proužky slaniny. Kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme s pivem, kořením, citrónovou šťávou. Z cukru připravíme karamel a přimícháme ho do směsi. Do takto připravené marinády vložíme maso asi na 5 dní. Pak přidáme 120 ml vody červené víno a vše vaříme, dokud maso není měkké. Hotové maso vyjmeme, necháme vychladnout a naporcujeme. Vývar slijeme, vložíme zpátky zeleninu a rozmixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a případně dochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Na tuku osmažíme chlebovou strouhanku a podle potřeby jí zahustíme omáčku.
Příloha: knedlíky

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 7,529x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.80 (počet: 5) 6.80 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kančí plecko na pivu

anonym: Tuesday, September 4, 2007
Už jsem to opravila, aby to bylo srozumitelné. Z.
anonym: Monday, September 3, 2007
a kdy se to peče?

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist