Kančí plecko na pivu
Suroviny
1 kg kančího plecka
200 ml černého piva
100 ml červeného vína
100 g slaniny
2 cibule
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
2 hřebíčky
6 kuliček jalovce
1 bobkový list
10 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
špetka tymiánu
1 lžíce citrónové šťávy
2 kostky cukru
sůl, mletý pepř
chlebová strouhanka
troška tuku
Postup
Maso prošpikujeme proužky slaniny. Kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme s pivem, kořením, citrónovou šťávou. Z cukru připravíme karamel a přimícháme ho do směsi. Do takto připravené marinády vložíme maso asi na 5 dní. Pak přidáme 120 ml vody červené víno a vše vaříme, dokud maso není měkké. Hotové maso vyjmeme, necháme vychladnout a naporcujeme. Vývar slijeme, vložíme zpátky zeleninu a rozmixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a případně dochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Na tuku osmažíme chlebovou strouhanku a podle potřeby jí zahustíme omáčku.
Příloha: knedlíky
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 8,280x
Komentáře receptu Kančí plecko na pivu
anonym: | Tuesday, September 4, 2007 |
Už jsem to opravila, aby to bylo srozumitelné. Z. | |
anonym: | Monday, September 3, 2007 |
a kdy se to peče? |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!