Vepřové steaky s jarní zeleninou

Suroviny

600 g vepřové pečeně bez kosti
2 malé cukety
1 svazek jarní cibulky
80 g hrachových lusků
4 mrkve
1 kedlubna
80 g másla
sůl
bílý pepř
3 lžíce oleje
špetka grilovacího koření
600 g brambor
olej na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Zeleninu očistíme a omyjeme. Cuketu a mrkev nakrájíme na klínky, kedlubnu na kousky a cibulky rozkrájíme i s natí na kolečka. Hrachové lusky očistíme a spaříme ve vroucí vodě. Nakrájenou zeleninu zalijeme vroucí osolenou vodou a asi 5 minut blanšírujeme.

Maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením a po obou stranách opečeme doměkka. Potom maso zastříkneme vlažnou vodou a několik minut ho dusíme.

Zeleninu slijeme do cedníku a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso na něm několik minut restujeme. Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme do poloměkka. Necháme je vychladnout a potom je nakrájíme na měsíčky. V dostatečném množství oleje dílky brambor osmažíme dozlatova. Přendáme na papírový ručník a lehce osolíme.

Plátky masa naskládáme na talíře, přelijeme výpekem a obložíme orestovanou zeleninou.

Podáváme s americkými bramborami a ozdobíme salátem a petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,553x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové steaky s jarní zeleninou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist