Zeleninová polévka se zakysanou smetanou

Suroviny

30 g másla
60 g krupice
1 l vývaru
2 malé mrkve
1 malá červená cibule
100 g hrášku
100 g fazolek
1 červená paprika
cibulová nať
250 ml zakysané smetany
petrželka
sůl
pepř
4 slabé plátky chleba

recept nemá fotografii

Postup

Na rozehřátém másle zpěníme krupici a zalijeme ji vývaarem. Dobře rozmícháme a ještě 10 minut povaříme. Mrkev a cibulku očistíme a jemně pokrájíme. Dáme společně s hráškem a fazolkami do polévky a vaříme 5 minut. Dále přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku a cibulovou nať. Osolíme a opepříme. Před podáváním polévku zjemníme zakysanou smetanou.

Jako vhodný doplněk mohou posloužit chlebové krutony. Jsou to slabé plátky chleba, které rozložíme na plech a v troubě upečeme dozlatova. Polévku nakonec dozdobíme snítkou petrželky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,132x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zeleninová polévka se zakysanou smetanou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist