Pikantní vepřové řízky I.

Suroviny

600 g vepřové kýty
1 zelená paprika
2 chilli papričky
1 lžička mletého černého pepře
2 hřebíčky
7 cl hustého bílého jogurtu
1/2 lžičky mleté skořice
3 bobkové listy
sůl
olej na smažení
čerstvá petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou kýtu omyjeme a osušíme. Nakrájíme na osm velkých plátků, naklepeme je tupou stranou kuchyňského nože podélně a napříč a osolíme.

Papriku omyjeme, rozpůlíme a zbaíme semen. Potom jí oloupeme a dužinu nasekáme. Jogurt smícháme s drcenými chilli papričkami, sekanou paprikou, pepřem a mletými hřebíčky. Připravenou směs vetřeme do masa a v chladu marinujeme 6 hodin.

V široké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme bobkové listy a skořici a na minutu snížíme teplotu a pánví několikrát zatřepeme. Pak zvýšíme teplotu na maximum a dáváme řízky do pánve. Po obou stranách je rychle opečeme. Když jsou upečené a marináda není tekutá, rychle přendáme na talíře a ihned je podáváme.

Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,655x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pikantní vepřové řízky I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist