Jablečný nákyp s vanilkovou omáčkou

Suroviny

800 g vyzrálých jablek
80 g moučkového cukru
1 lžička mleté skořice
1 lžička másla
400 g dětských piškotů
100 g másla

OMÁČKA:
300 ml mléka nebo smetany
3 žloutky
60 g cukru
150 ml smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového curku
lístky meduňky

recept nemá fotografii

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Vložíme do kastrolu, přilijeme 100 ml vody, přidáme lžičku másla a rozvaříme. Jablkovou kaši osladíme moučkovým cukrem a ochutíme skořicí.

Piškoty rozdrtíme nahrubo. Do nákypové formy silně vymazané máslem narovnáme ve vrstvách rozdrcené piškoty a jablkovou kaši. Spodní a horní vrstva má být z piškotů. Povrch nákypu poklademe vločkami másla a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

Na omáčku rozšleháme žloutky s cukrem v nádobce, kterou postavíme do horké vodní lázně. Přidáme horké mléko nebo smetanu a šleháme do zhoustnutí. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Do studené omáčky zamícháme vanilkový cukr a ušlehanou smetanu.

Jablečný nákyp můžeme podávat jak teplý, tak i studený, přelitý vanilkovou omáčkou a ozdobený lístky čerstvé meduňky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,833x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablečný nákyp s vanilkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist