Pikantní květákový salát

Suroviny

1 středně velký květák
1 svazek jarní cibulky
20 g kopru
6 lístků bazalky
sůl
stroužek česneku
3 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce pomerančové šťávy
1 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
barevný mletý pepř
2 pomeranče
12 sýrových krekrů
listy hlávkového salátu na ozdobu
lístky bazalky na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vroucí osolenou vodou. Vaříme asi 6 - 8 minut. Vodu slijeme, květák necháme okapat a vychladnout.

Bylinky omyjeme a usekáme je najemno. Bílou část cibulky odkrojíme a nakrájíme na kolečka, zelené konce drobně nasekáme. Vinný ocet smícháme s citronovou a pomerančovou šťávou. Přidáme lžíci olivového oleje a vše rozšleháme. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a nakonec vmícháme rozetřený stroužek česneku.

Růžičky květáku dáme do mísy a promícháme (aby se nerozpadly) s cibulí a bylinkami. Zeleninu zalijeme dresinkem a dáme asi na hodinu do ledničky. Pomeranče důkladně omyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme do salátu. Nakonec všechno ozdobíme listy hlávkového salátu, sýrovými krekry a bazalkou.

Podáváme s pečivem nebo s česnekovou topinkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,493x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pikantní květákový salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist