Rybízový koláč s bezé

Suroviny

250 g hladké mouky
špetka kypřícího prášku do pečiva
125 g másla
80 g moučkového cukru
2 žloutky
1 citron
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
80 g moučkového cukru
2 bílky
1 lžíce citronové šťávy
špetka soli
100 g moučkového cukru
100 g čerstvého nebo mraženého rybízu
tuk na vymazání formy

recept nemá fotografii

Postup

Mouku promícháme s práškem do pečiva. Přidáme 80g moučkového cukru, změklé máslo, žloutky, 2 lžičky citronové kůry, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu.

Troubu vyhřejeme na 200 °C. Dortovou formu vymažeme tukem. Ze 2/3 těsta vyválíme plát a vyložíme jím dno formy. Ze zbytlého těsta uděláme váleček a vytvoříme z něj okraj. Naplněnou formu dáme do trouby a pečeme asi 20 minut.

Tvaroh rozšleháme s vejcem a moučkovým cukrem. Ochucený tvarohem potřeme povrch upečeného koláče a posypeme ho rybízem. Z bílků, špetky soli, citronové šťávy a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Přendáme jej do sáčku s tvořítkem a koláč na povrchu ozdobíme. Znovu dáme do trouby a krátce dorůžova zapečeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 317x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rybízový koláč s bezé


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist