Rybízový koláč s bezé

Suroviny

250 g hladké mouky
špetka kypřícího prášku do pečiva
125 g másla
80 g moučkového cukru
2 žloutky
1 citron
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
80 g moučkového cukru
2 bílky
1 lžíce citronové šťávy
špetka soli
100 g moučkového cukru
100 g čerstvého nebo mraženého rybízu
tuk na vymazání formy

recept nemá fotografii

Postup

Mouku promícháme s práškem do pečiva. Přidáme 80g moučkového cukru, změklé máslo, žloutky, 2 lžičky citronové kůry, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu.

Troubu vyhřejeme na 200 °C. Dortovou formu vymažeme tukem. Ze 2/3 těsta vyválíme plát a vyložíme jím dno formy. Ze zbytlého těsta uděláme váleček a vytvoříme z něj okraj. Naplněnou formu dáme do trouby a pečeme asi 20 minut.

Tvaroh rozšleháme s vejcem a moučkovým cukrem. Ochucený tvarohem potřeme povrch upečeného koláče a posypeme ho rybízem. Z bílků, špetky soli, citronové šťávy a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Přendáme jej do sáčku s tvořítkem a koláč na povrchu ozdobíme. Znovu dáme do trouby a krátce dorůžova zapečeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,172x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rybízový koláč s bezé


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist